Veľmi chutné rezy Snickers! Chutia takmer ako obľúbená tyčinka z obchodu…

Ingrediencie:

Cesto:

  • 10  bielkov
  • štipká soli
  • 15 lyžíc cukru
  • 100 g mletých arašidov (kúpiť v škrupine – povinné)
  • 100 g mletých opražených lieskových orechov
  • 3 polievkové lyžice oleja
  • 3 lyžice múky
  •  1 lyžica kakaového prášku
  • 1 prášok do pečiva

Krém:

  • 200 g arašidy na hrubo nasekané
  • 10 žĺtok
  • 200 g cukru
  • 200 g čokoláda
  • 200 g karamelové cukríky/ krowky/

Poleva:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 300 g tmavej čokolády aspoň 50%

Postup:

Bielka oddelíme od žĺtkov a so štipkou soli vymiešame na tuhý sneh, potom pridáme cukor a olej.

Do misky dáme mleté lieskové orechy, mleté ​​arašidy (najlepšie sú tie  v škrupine, ošúpeme a pomelieme), múku, prášok do pečiva a kakao a potom to všetko jemne a opatrne vmiešame do tuhého snehu. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180°C asi 25 minút, ale kontrolujte, lebo čas pečenia závisí od toho, aký druh rúry máme. Necháme vychladnúť.

Krém:

Žĺtka a cukor vymiešame nad parou, keď začne hustnúť pridáme nalámanú čokoládu, a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí, potom pridáme nasekané arašidy. Krém natrieme na základ.

Karamelové cukríky rozpustíme a hmotou polejem žĺtkový krém. Necháme stuhnúť.

Poleva:

Smotanu zahrievame, ale nesmie vrieť,  odstavíme z ohňa a vložíme do nej nalámanú čokoládu a jemne  miešame, kým sa všetka čokoláda nerozpustí, necháme mierne vychladnúť a ešte tekutú polevu dáme  na vrch koláča, necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*