Zdravá zeleninová roláda na každý deň.

Táto ľahká a chutná zeleninová roláda so špenátovou plnkou je skvelou voľbou na obed, večeru aj ako originálne pohostenie. Pripravíte ju jednoducho z bežne dostupných surovín a výsledok prekvapí aj náročnejších stravníkov.

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Chrumkavé cukety s náplňou! Obľúbený recept mojich vnúčat!

Ingrediencie na rolku:

  • 3 malé cukety (cca 600 g)
  • 1/2 ČL soli
  • 2 vajcia
  • 1/4 ČL provensálskych byliniek
  • 1/4 ČL mletej červenej papriky
  • 1 mrkva
  • 1 červená cibuľa
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 3 PL hladkej múky

Postup:

Cukety nastrúhajte nahrubo, pridajte soľ a nechajte postáť 5 minút. Potom zmes dôkladne vyžmýkajte, aby ste odstránili prebytočnú vodu.

Pridajte vajcia, bylinky, papriku, nastrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájanú cibuľu, nasekaný petržlen a múku. Dobre premiešajte.

Cesto rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri 180 °C asi 30 minút.

Plnka:

  • 150 g čerstvého špenátu
  • štipka soli
  • 3 PL smotanového syra
  • 1/8 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 strúčik cesnaku (pretlačený)
  • 50 g strúhaného syra
  • 1 vajce
  • 3 PL strúhanky

Postup:

Na troche olivového oleja a masla krátko poduste špenát so štipkou soli, kým nezvädne.

Nechajte mierne vychladnúť, potom pridajte smotanový syr, čierne korenie, cesnak, nastrúhaný syr, vajce a strúhanku. Všetko dobre premiešajte.

Záverečná príprava:

Upečené cuketové cesto nechajte mierne vychladnúť, potom natrite pripravenou plnkou a zrolujte.

Pokvapkajte olivovým olejom a vložte do fritézy na horúci vzduch (air fryer) na 200 °C na 8 minút, alebo zapečte krátko v rúre dozlatista.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*