10-minútové šišky s citrónovým krémom! Nie je potrebné nechať cesto kysnúť, len premiešajte a upečte…

Máme  radi šišky, ale nie vždy máte dostatok  času  miesiť  ich a čakať kým vykysnú? Tak, potom  tento recept je tu práve pre Vás! Je to veľmi jednoduchý, rýchly recept a šišky sú naozaj chutné! Na meranie použijeme hrnček  asi 2,5 dl.

Prísady

  • 2,5 hrnčeka hladkej  múky
  • 2 vajcia,
  • 1 prášok do pečiva,
  • 300 g kyslej smotany alebo jogurtu,
  • 3-4 lyžice cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli.

Postup:

Zo všetkých surovín vymiešame hladké, pružné cesto, potom lyžicou naberáme malé guľôčky a pečieme ich v horúcom oleji, nedávame ich do oleja neraz veľa, lebo šišky pri vyprážaní narastú, aby mali dostatok miesta. Vypražíme do ružova.

Citrónový krém:

  • Šťava a strúhaná kôra z 2 citrónov
  • 2 vajec,
  • 40 g masla,
  • 100 g cukru.
  • práškový cukor na posypanie šišiek

Maslo mierne rozpustíme, pridáme zvyšok ingrediencií a varíme a stále miešame  do krémova. Necháme mierne vychladnúť  a vyšľaháme. Naplníme ním dutý stred  šišiek. Hotové šišky posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ak Vás tento recept zaujal, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*