14 príznakov, ktorými vás telo upozorňuje na vysoký cukor v krvi…
Máte neustále pocit hladu?
Toto je len jeden príznak vysokej hladiny cukru v krvi. Väčšina ľudí si myslí, že vysokou hladinou cukru v krvi trpia len diabetici.
Ale to nie je pravda – každý môže trpieť príznakmi spôsobenými veľmi sladkými jedlami.
Každý by sa preto mal vyhýbať napríklad sladeným nápojom, bonbónom, koláčom a plneným koláčikom.
Takže, aby bolo jasné: v závislosti od toho, čo jete, každý má v určitom okamihu vysokú hladinu cukru v krvi.
Skutočným problémom však je, keď hladina cukru v krvi zostáva zvýšená dlhší čas, pretože to môže viesť k vážnejším zdravotným problémom .
Tu je to, čo ešte môže spôsobiť vysokú hladinu cukru v krvi:
- – Užívanie chemických liekov
- – Niektoré zdravotné problémy
- – Stres
- – Nedostatok fyzického cvičenia
Vysoká hladina cukru v krvi nemusí nutne znamenať, že máte cukrovku – je to len jej príznak.
Ďalšie príznaky, ktoré naznačujú vysokú hladinu cukru v krvi, sú:
- suché ústa
- zvýšený smäd
- chodíte často cikať
- neustály hlad
- extrémna únava
- suchá koža
- prírastok hmotnosti a prebytočný brušný tuk
- ťažkosti so sústredením
- rozmazané videnie
- opakujúce sa infekcie
- žalúdočné problémy
- nervové problémy
- pomalé hojenie rán a rezných rán
- sexuálna impotencia
Na zmiernenie príznakov vysokej hladiny cukru v krvi sa odporúča zvýšiť konzumáciu potravín s nízkym glykemickým indexom. Ak nie ste diabetik, toto samo o sebe môže stačiť na vyriešenie problému. Potraviny s nízkym GI sa trávia a vstrebávajú pomaly. Spôsobujú postupné zvyšovanie hladiny cukru v krvi.
Potraviny s nízkym GI sú veľmi prospešné pre zdravie, pretože znižujú hladinu cukru a inzulínovú rezistenciu.
Diéty s nízkym GI majú tiež výhody pre reguláciu hmotnosti, pretože pomáhajú kontrolovať chuť do jedla a oddialiť hlad.
Tu je zoznam potravín s nízkym GI – jedzte ich často a rýchlo pocítite rozdiel:
- ovsené vločky
- banán
- hruška, jablko
- vodný melón, melón
- listová zelenina
- Kiwi
- citrón, pomaranče
- tekvica, cuketa, baklažán
- mrkva, petržlen
- prírodný jogurt
- kefír
- brokolica
- quinoa
- cícer
- púčiky, klíčky
- sladký zemiak
- Cibuľa, cesnak
- fazuľa
- Šošovica
- orechy, semená
- brazílsky orech
- kokos
- celozrnné potraviny
- vlákninu
Leave a Reply