15 potravín, ktoré ničia rakovinové bunky! Pridajte ich do svojho jedálnička ešte dnes…

Jedlo, ktoré jete, určuje, aký ste zdravý. To ovplyvňuje funkciu vašich orgánov a ďalšie procesy vo vašom tele.

Strava založená na ovocí, zelenine, bylinkách a chudých bielkovinách vám teda pomôže udržať si optimálne zdravie a vyhnúť sa mnohým zdravotným problémom a chorobám vrátane rakoviny.

V tomto článku sa dozviete, ktoré potraviny jesť, aby ste znížili riziko vzniku rakoviny.

Top 15 potravín s protirakovinovou aktivitou

1. Fazuľa

Fazuľa je bohatá na prospešné fytochemikálie a vlákninu. Keď sa tieto dva diétne materiály skombinujú, môžu pomôcť zabrániť množeniu rakovinových buniek, spomaliť rakovinové delenie a tiež spomaliť rast nádorov.

Okrem toho obsahujú foláty, inhibítory proteáz, kyselinu fytovú a saponíny.

2. Mrkva

Táto zelenina je naplnená silným antioxidantom beta-karoténom, ktorý chráni bunkové membrány tela pred akýmikoľvek toxínmi.

3. Olej z čiernej rasce

Čierna rasca môže posilniť váš imunitný systém. Okrem toho niektoré štúdie vykonané na pacientoch s rakovinou pankreasu ukázali, že olej z čiernych semien zničil 80 % ich rakovinových buniek.

4. Krížová zelenina

Táto skupina zeleniny údajne obsahuje najzdravšiu zeleninu na planéte. Patria sem brokolica, kapusta atď.

Okrem toho táto zelenina obsahuje sulforafan a karbinoly, ktoré napomáhajú prirodzenému detoxikačnému procesu tela. Okrem toho sú dobré na prevenciu rakoviny a užitočné pri rakovine ústnej dutiny a pažeráka.

5. Zázvor

Vďaka svojim silným protizápalovým vlastnostiam môže zázvor pomôcť spomaliť rast rakovinových buniek, najmä rakovinových buniek gastrointestinálneho traktu. Okrem toho jeho široké spektrum liečivých vlastností môže pomôcť pri liečbe nevoľnosti, migrény a závratov.

6. Cesnak

Cesnak môže mať najnechutnejší zápach zo všetkých druhov zeleniny, no môže pomôcť vášmu telu opraviť poškodenú DNA a tiež znížiť riziko rakoviny. Medzi potraviny s podobnými vlastnosťami patrí cibuľa, šalotka.

Okrem toho, protizápalové účinky cesnaku zvyšujú vašu energetickú hladinu a podporujú optimálne zdravie.

7. Hrozno

Podľa mnohých výskumníkov je pohár vína každý deň dobrý pre celkové zdravie. Vysoké hladiny zlúčeniny resveratrolu v hrozne pomáhajú predchádzať poškodeniu voľnými radikálmi, znižujú cholesterol a zápaly.

Medzi ďalšie potraviny s podobnými vlastnosťami patria granátové jablká, brusnice a čučoriedky.

8. Granátové jablko

Protizápalová a antioxidačná aktivita granátového jablka môže byť veľkou pomocou pri liečbe rakoviny prostaty.

9. Zelený čaj

Polyfenoly a katechíny v zelenom čaji môžu pomôcť zabrániť rastu rakovinových buniek. Takže pite šálku tohto čaju každý deň, aby ste získali výhody proti rakovine a detoxikácii pečene.

10. Morské plody

Nori, kelp, kombu, hijiki a aram sú morská zelenina so železom, vitamínmi B, betakaroténom a vápnikom.

Preto konzumácia tejto zeleniny pomáha stimulovať produkciu T-buniek, ktoré sú mimoriadne dôležité pri prevencii mnohých chorôb a chorôb.

11. Špenát

Vysoké hladiny luteínu a zeaxantínu v špenáte pomáhajú telu zbaviť sa toxínov a voľných radikálov. Jedzte viac špenátu, aby ste znížili riziko rakoviny pľúc, vaječníkov a endometria.

12. Paradajky

Táto zelenina je nabitá antioxidantom lykopénom, ktorý pomáha bojovať proti rakovine, najmä rakovine prostaty.

13. Jahoda

Jahody sú plné kyseliny ellagovej a vitamínu C a spoločne bojujú proti nádorom a zvyšujú hladinu energie.

14. Kurkuma

Jedna z najobľúbenejších korenín v alternatívnej medicíne vďaka aktívnej látke kurkumín. Mnohé štúdie ukázali, že pomáha chrániť pred mnohými typmi rakoviny, vrátane rakoviny hlavy, pľúc, gastrointestinálneho traktu, kostí a prsníka.

Okrem toho, že ho zaradíte do svojho jedálnička ako korenie alebo čaj, môžete ho užívať aj ako doplnok vo forme kapsúl, ak nie ste fanúšikom jeho jedinečnej chuti.

15. Vitamín D – produkty

Štúdie ukazujú, že správna hladina vitamínu D znižuje riziko rakoviny a smrti. Medzi tieto potraviny patrí mlieko, syr, zelená zelenina, cereálie, pomarančový džús, tuniak, losos atď.

Prvým krokom v liečbe rakoviny je boj proti zápalovému procesu, ktorý sa vyskytuje v tele.

Môžete to dosiahnuť pridaním týchto 15 potravín do svojej každodennej stravy. Pomôžu vyplaviť toxíny a voľné radikály z vášho tela a spôsobia smrť rakovinových buniek.

Zdieľajte tento článok aj so svojimi priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*