7 potravín, ktoré nás chránia pred infarktom. Pridajte ich do svojho jedálnička!

7 potravín, ktoré zlepšujú krvný obeh a tak pomáhajú chrániť pred infarktom. Jedzte ich každý deň!

Trombóza a embólia sú spojené s upchatím krvných ciev, čo môže viesť k smrti.

Zatiaľ čo trombóza sa vyskytuje v žilách a tepnách, embólia je vlastne migrácia krvnej zrazeniny. Mnoho ľudí je ohrozených, najmä tí, ktorí majú kŕčové žily.

Čo môžete urobiť, aby ste predišli tomuto vážnemu problému? Samozrejme, týmto poruchám sa nedá na 100% vyhnúť, ale môžete svoje riziko znížiť zdravým životným štýlom.

Každý môže zmeniť svoje návyky, svoj životný štýl. Ak máte dedičný sklon k trombóze, je čas sa o seba postarať, kriticky analyzovať stravu a viesť aktívnejší životný štýl.

Dnes vám chceme o tejto dôležitej téme povedať niečo viac a ponúknuť vám skvelé jedlo, ktoré by ste mali zaradiť do svojho jedálnička.

Aké potraviny môžu pomôcť predchádzať trombóze a infarktu?

1. Citrón

O výhodách citrónov sme hovorili mnohokrát. Uvedomujete si, že je to skvelý spôsob, ako posilniť imunitný systém, odstrániť toxíny a bojovať proti voľným radikálom. Vedeli ste však, že citróny môžu byť veľmi silné pri zlepšovaní krvného obehu a zvyšovaní tvorby červených krviniek?

Pite vodu s citrónovou šťavou denne alebo pridajte trochu šťavy do šalátov.

2. Olivový olej

Olivový olej je prírodným zdrojom omega-6 mastných kyselín, ktoré sú ideálne na znižovanie zlého cholesterolu (LDL) v krvi. Pomocou olivového oleja môžete udržať svoje tepny pružné a znížiť hromadenie krvných doštičiek, ktoré môžu brániť prietoku krvi a zvyšovať riziko trombózy.

3. Avokádo

Avokádo môže byť ešte užitočnejšie ako olivový olej. Skúste jesť polovicu avokáda trikrát týždenne na raňajky. Vaše tepny sa vám poďakujú.

4. Strúčik cesnaku denne

Jedzte strúčik cesnaku aspoň raz denne. Cesnak je bohatý na alicín, enzým, ktorý podporuje zdravie srdca a imunity a má antikoagulačný účinok, ktorý stimuluje prietok krvi.

5. Stonkový zeler

Zeler je bohatý na antioxidanty, vitamíny a fytonutrienty, ktoré regulujú krvný tlak. Táto zelenina tiež pomáha znižovať hladinu kortizolu (stresového hormónu) v krvi, čo môže mať významný vplyv na kardiovaskulárne zdravie.

Ak budete pravidelne jesť zeler surový alebo v šťave, budete mať čistejšie a pružnejšie tepny.

6. Brusnicová šťava

Jednou z najlepších prírodných možností na zlepšenie krvného obehu sú brusnice. Vďaka antikoagulačnému účinku tejto bobule zlepšíte krvný obeh. Pite brusnicový džús a po skončení sezóny jedzte sušené alebo dokonca mrazené brusnice.

7. Mrkva

Chuťovo je príjemná a hodí sa ku všetkému. Je užitočná aj pri prevencii trombózy a embólie. Je výborným zdrojom betakaroténu – látky, ktorá znižuje pravdepodobnosť infarktu a vyrovnáva hladinu cholesterolu.

Oplatí sa zvýšiť spotrebu týchto siedmich potravín. Toto úsilie stojí za vaše zdravie.

Zdieľajte tieto rady aj so svojimi priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*