Ako sa vyhnúť plynatosti z fazule? Ku koncu varenia pridajte 1 korenie a plynatosť vás už nebude obťažovať.

Fazuľa je bohatá na aminokyseliny, bielkoviny, komplex vitamínov B, vlákninu, je skvelým zdrojom bielkovín a obsahuje vitamíny ako folát a železo. Tiež obsahuje málo tuku a málo kalórií, čo z neho robí hlavnú zložku stredomorskej stravy.

Môžete ju pripraviť na milión spôsobov. V lete môžete fazuľu použiť aj do šalátov.

Mnoho ľudí sa jej však vyhýba kvôli nadúvaniu, najmä v popoludňajších a večerných hodinách, kedy môže spôsobiť žalúdočné problémy a uvoľňovanie nepríjemných plynov. Túto strukovinu však môžete jesť bez obáv z nafukovania, ak ju večer vopred namočíte do vody a na druhý deň opláchnete.

Plynatosť je dôsledkom neschopnosti tela stráviť zložité chemické látky. Proces namáčania fazule má za následok rozpustenie týchto látok vo vode a keď sa prvá voda vyhodí a fazuľa sa začne variť, podiel týchto zložitých látok je oveľa menší. Práve to vytvára nadúvanie v tele a zvyšuje jeho intenzitu.

Existuje však ešte jeden trik a je oveľa jednoduchší. Do hrnca, v ktorom sa fazuľa varí, stačí pridať 20 minút pred koncom  varenia lyžicu sušenej mäty alebo pár lístkov mäty. Nebojte sa, táto bylinka nezmení chuť fazule.

 Zdieľajte túto radu aj s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*