Tento recept musíte vyskúšať!
Neuveriteľne lahodný tvarohový koláč pre celú rodinu aj každú návštevu.
Ingrediencie:
- 225 g masla
- 160 g kryštálový cukor
- 8 ks žĺtok
- 1 prášok do pečiva
- 400 g hladkej múky
- 1 lyžica kakaa
Maslo a cukor vymiešame do peny, pridáme žĺtka a vymiešame, potom prášok do pečiva a po častiach múku, vymiesime hladké cesto. Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti a do jednej časti zapracujeme 1 lyžicu kakaa. Budeme mať dve svetlé časti a jednu kakaovú.
Všetky časti cesta osobitne zabalíme do fólie a odložíme na 30 minút do mrazničky.
- 1 kg jemný tvaroh
- 150 g cukor
- 150 g biely jogurt
- 60 g kukuričný škrob
- prášok do pečiva
- vanilková aróma
- 8 ks bielka
- 200 g konzervované broskyne
Tvaroh zmiešame s cukrom, pridáme jogurt, kukuričný škrob vymiešame do hladka, pridáme prášok do pečiva a vanilkovú arómu.
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne primiešame do tvarohovej zmesi.
Broskyne nakrájame na malé kocky.
Zamrznuté cesto vyberieme z mrazničky, na spodok formy na pečenie rovnomerne na hrubo nastrúhame jednu svetlú časť cesta, na to navrstvíme polovicu tvarohovej náplne, zarovnáme, rovnomerne posypeme polovicou nakrájaných broskýň.
Na to rovnomerne nastrúhame kakaové cesto. Navrstvíme druhú polovicu tvarohovej náplne a posypeme zvyšné broskyne. Na vrch nastrúhane druhé svetle cesto.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 60 minút. Koláč necháme vychladnúť a nakrájame na kocky. Dobrú chuť!
Leave a Reply