
Rýchle, jednoduché a silno návykové kokteilové pečivo, ktoré vám dobre poslúži ako predjedlo, alebo aj večera.
Ingrediencie:
- 250 g hotového lístkového cesta
- 2 polievkové lyžice kečupu
- oregano, bazalka
- 100 g šunky
- 75 g syra Trapist Eidam, Gouda alebo iného)
- 1 vajce
Postup:
Lístkové cesto rozmrazte. Pracovnú dosku posypte múkou a pomocou valčeka z neho vyvaľkajte tenký obdĺžnikový plát s hrúbkou asi 3 mm.
Potrite kečupom, ale nie až po koniec cesta. Nechajte 2-3 cm miesta a tento koniec cesta potrite rozšľahaným vajíčkom, aby sa cesto pri zrolovaní rolády prilepilo. Posypte oreganom a bazalkou. Navrch poukladajte šunkové krúžky a navrch poukladajte pláty syra.
Teraz opatrne zabaľte do rolky. Nakrájajte na plátky široké asi 1,5 cm a získané slimáky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Slimáky potrite zvyšným rozšľahaným vajíčkom.
Pečte v predhriatej rúre na 220 stupňov približne 15 minút, alebo kým nie sú zlatisté.
Podávajte ich ešte teplé, pretože vtedy sú najlepšie, ale sú skvelé aj studené.
Dobrú chuť!
Leave a Reply