Osviežujúci jarno-letný šalát, ktorý najlepšie chutí s hriankou!

Zeleninový šalát so smotanovým dresingom.

Zvyčajne robím dvojitú dávku, takže mi možno niečo zostane aj na druhý deň!

Ingrediencie:

  • 2 šálky kyslej smotany
  • 4 uvarené vajcia
  • 200 g parížskej salámy
  • 1 šalátová (hadia) uhorka
  • 1 zväzok jarnej cibuľky (aj so zelenou vňaťou)
  • 2 zväzky reďkoviek
  • 3 uvarené zemiaky
  • uvarená biela koreňová zelenina a mrkva
  • 3 PL kukurice (z konzervy)
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 ČL horčice
  • 1 PL oleja

Voliteľne: namiesto parížskej salámy alebo parmezánu môžete použiť aj zvyšky vareného či vyprážaného kuracieho mäsa.

Postup:

Kyslú smotanu vymiešajte so žĺtkami natvrdo uvarených vajec. Pridajte horčicu, olej, soľ a mleté čierne korenie. Dobre premiešajte – vytvoríte tak základný dresing.

Uvarené bielky nakrájajte na kocky. Salámu nakrájajte na prúžky. Uhorku a jarnú cibuľku nakrájajte na tenké kolieska. Reďkovky, zemiaky a uvarenú koreňovú zeleninu (bielu aj mrkvu) nakrájajte na plátky. Kukuricu sceďte a pridajte k ostatným surovinám.

Všetko dobre premiešajte s pripraveným dresingom.

Nechajte chvíľu odstáť v chladničke – šalát bude ešte chutnejší.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*