
Zeleninový šalát so smotanovým dresingom.
Zvyčajne robím dvojitú dávku, takže mi možno niečo zostane aj na druhý deň!
Ingrediencie:
- 2 šálky kyslej smotany
- 4 uvarené vajcia
- 200 g parížskej salámy
- 1 šalátová (hadia) uhorka
- 1 zväzok jarnej cibuľky (aj so zelenou vňaťou)
- 2 zväzky reďkoviek
- 3 uvarené zemiaky
- uvarená biela koreňová zelenina a mrkva
- 3 PL kukurice (z konzervy)
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 ČL horčice
- 1 PL oleja
Voliteľne: namiesto parížskej salámy alebo parmezánu môžete použiť aj zvyšky vareného či vyprážaného kuracieho mäsa.
Postup:
Kyslú smotanu vymiešajte so žĺtkami natvrdo uvarených vajec. Pridajte horčicu, olej, soľ a mleté čierne korenie. Dobre premiešajte – vytvoríte tak základný dresing.
Uvarené bielky nakrájajte na kocky. Salámu nakrájajte na prúžky. Uhorku a jarnú cibuľku nakrájajte na tenké kolieska. Reďkovky, zemiaky a uvarenú koreňovú zeleninu (bielu aj mrkvu) nakrájajte na plátky. Kukuricu sceďte a pridajte k ostatným surovinám.
Všetko dobre premiešajte s pripraveným dresingom.
Nechajte chvíľu odstáť v chladničke – šalát bude ešte chutnejší.
Dobrú chuť!
Leave a Reply