Cuketové placky s mrkvou a tuniakom! Rýchla a sýta večera…

Ingrediencie (cca 8 placiek)

  • 2 stredné cukety (cca 500 g)

  • 2 mrkvy
  • 1 konzerva tuniaka v olivovom alebo slnečnicovom oleji (cca 150 g po odkvapkaní, olej si môžeš nechať na opekanie)

  • 2 vajcia

  • 3–4 PL polohrubej múky

  • 2 strúčiky cesnaku (prelisované)

  • soľ, čierne korenie podľa chuti

  • bylinky podľa chuti (napr. petržlen, pažítka, kôpor)

  • olej na opekanie (môžeš použiť aj z konzervy)

 

Postup

  1. Príprava cukety – cuketu umy, nastrúhaj  a jemne posoľ. Nechaj 10 minút odstáť, potom poriadne vyžmýkaj prebytočnú šťavu (cez utierku alebo sitko).

  2. Zmiešanie surovín – v miske zmiešaj cuketu, odkvapkaného tuniaka, nastrúhanú mrkvu, vajcia, múku, cesnak a bylinky. Ochuť soľou a korením. Ak je zmes príliš riedka, pridaj ešte vločky alebo strúhanku.

  3. Tvarovanie a opekanie – zmes tvaruj na menšie placky a opeč na panvici na strednom ohni dozlatista (cca 2–3 minúty z každej strany).

  4. Podávanie – skvele chutia teplé aj studené, s cottage syrom, jogurtovým dipom, zeleninovým šalátom alebo len tak ako rýchla večera.

foto: súkromný archív redakcie

Zdieľajte tento recept aj so svojimi priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*