Osteoporóza nebude mať žiadnu šancu: Tento DOMÁCI NÁPOJ je najlepším zdrojom vápnika!

Sezam, zjednodušene povedané, sú malé semená s jemnou chuťou a mierne charakteristickou chrumkavosťou v jedlách.

Je zvláštne, že v dávnych dobách bol sezam vážne považovaný za jednu zo zložiek legendárneho elixíru nesmrteľnosti a vo východných krajinách sa sezam stále konzumuje v neuveriteľných množstvách a pridáva sa takmer ku všetkým produktom a jedlám.

Ukazuje sa, že nedostatok vápnika môže byť pokrytý nie mliekom a tvrdými syrmi, ale práve sezamovými semenami!

A tiež sa odporúča  sezamový olej, mali by ho  piť tí, ktorí majú napríklad medzistavcovú herniu. Stačí pol pohára sezámového mlieka na prázdny žalúdok alebo večer pred spaním a tak každý deň môžete doplniť všetky bunky vápnikom na chorej chrbtici.

Skúste to, nemá žiadne vedľajšie účinky, môže vám to priniesť len samé výhody.

Sezamové semená sa kazia pomerne rýchlo – je to spôsobené vysokým obsahom oleja v nich, ale samotný sezamový olej sa môže skladovať  dlhú dobu.

RECEPT NA VÝROBU SEZAMOVÉHO MLIEKA

  • Sezamové semienka – 1/2 šálky (alebo 6 lyžíc )
  • Ďatle – 4 ks (podľa chuti) alebo med 1-2 polievkové lyžice
  •  voda – 2 šálky

Namočte sezamové semená do vody na 3-4 hodiny. Odstráňte kôstky z datlí. Najprv vyšľahajte všetky ingrediencie v mixéri s trochou vody, potom pridajte zvyšnú vodu a šľahajte ďalších 3-5 minút. Preceďte (vytlačte) cez gázu.
Namiesto datlí môžete pridať 1-2  lyžice medu podľa chuti.

Kašu, ktorá  zostáva po vytlačení, mlieka môžete zmiešať s 1 polievkovou lyžicou medu a zjesť, tiež  je celkom chutná a veľmi výživná.

Príprava kefíru zo sezamového mlieka

Z tohto mlieka si môžete pripraviť aj lahodný kefír, ktorý je ešte zdravší nápoj, pretože obsahuje množstvo probiotických baktérií, ktoré sú dôležité pre zdravie vašich čriev a trávenie. Recept je jednoduchý ale trvá dlhšie na prípravu.

Namočte jeden pohár sezamových semien večer. Ráno k nim pridajte jeden a pol šálky vody a miešajte v mixéri, kým sa nedosiahne konzistencia hustého krému. Preceďte cez gázu do nádoby a odložte na teplé miesto (25-30 ° C). Nádobu zakryte gázou. Po asi 10-12 hodinách bude kefír pripravený na konzumáciu a bude kyslejší, čím dlhšie stojí na teplom mieste. Môžete doňho pridať citrónovú šťavu, vanilku alebo med podľa chuti. Dobrú chuť!

Ak vás tento príspevok zaujal, zdieľajte ho s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*