Ingrediencie
Korpus | ||
5 | kusy | 5 vajíčok |
1 | šálka | krupicový cukor |
2 | polievkové lyžice | vriaca voda |
2 | polievkové lyžice | oleja |
2 | polievkové lyžice | kakaa |
1 | šálka | hladkej múku |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
smotanový krém | ||
500 | millilitrov | smotany na šľahanie |
1 | balík | zelatinovy stuzovac za studena |
1 | polievková lyžica | cukor |
jablková náplň | ||
8 | kusy | veľkých jablk |
5 | balíky | škoricového cukru |
1 | kus | citrón – šťava |
2 | balíky | zlatý klas |
300 | millilitrov | vody |
Postup:
Korpus:
Žĺtka oddelíme vyšľaháme s 2/3 cukru do peny, neskôr pridáme vriacu vodu a vyšľaháme do hustej peny. Nakoniec jemne vmiešame olej. Bielka napeníme do riedkej peny a potom vsypeme cukor…ušľaháme na sneh. Do snehu vlejeme žĺtkovú zmes a spojíme. Múku, PDP a kakao preosejeme do zmesy a jemne spojíme. Vylejeme na plech a pri 150C upečieme.
Kým sa korpus pečie ošúpeme si jablká a na strúhame na hrubé rezance…polejeme citrónovou šťavou a podlejeme asi 1-2 dcl vody…podľa toho či sú jalbká suchšie alebo šťavnatejšie…dusíme asi 10 minútpotom v 3 dcl vody rozmiešame zlatý klas a vlejeme do jabĺ a povaríme.,..nakoniec pridáme škoricový cukor. necháme chladnúť.
Na vychladnutý korpus nanesieme šľahačkovú vrstvu. Tú pripravíme takto: Šľahačku vyšľaháme…ja používam profi,ale dobrá je aj od Ramy v litrovom balení…trvanlivá Želatínový stužovač rozmiešame vo deci vody a vlejeme do šľahačky a zmiešame…natrieme na korpus a dáme do chladu stuhnúť. Na stuhnuté vylejeme vlažnú jablkovú zmes a uhladíme…uložíme do chladničky.
Poznámky: nepomýliť si Želatínový stužovač (za studena) s obyčajným stužovačom šľahačky!!!
Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho na Facebooku!
Leave a Reply