Ak máte doma zopár jabĺk, upečte si tieto LUXUSNÉ JABLKOVÉ REZY: Sú také chutné, že jeden plech nikdy nestačí!

Ingrediencie

Korpus
5 kusy 5 vajíčok
1 šálka krupicový cukor
2 polievkové lyžice vriaca voda
2 polievkové lyžice oleja
2 polievkové lyžice kakaa
1 šálka hladkej múku
1 čajová lyžička prášok do pečiva
smotanový krém
500 millilitrov smotany na šľahanie
1 balík zelatinovy stuzovac za studena
1 polievková lyžica cukor
jablková náplň
8 kusy veľkých jablk
5 balíky škoricového cukru
1 kus citrón – šťava
2 balíky zlatý klas
300 millilitrov vody

Postup:

Korpus:

Žĺtka oddelíme vyšľaháme s 2/3 cukru do peny, neskôr pridáme vriacu vodu a vyšľaháme do hustej peny. Nakoniec jemne vmiešame olej. Bielka napeníme do riedkej peny a potom vsypeme cukor…ušľaháme na sneh. Do snehu vlejeme žĺtkovú zmes a spojíme. Múku, PDP a kakao preosejeme do zmesy a jemne spojíme. Vylejeme na plech a pri 150C upečieme.

Kým sa korpus pečie ošúpeme si jablká a na strúhame na hrubé rezance…polejeme citrónovou šťavou a podlejeme asi 1-2 dcl vody…podľa toho či sú jalbká suchšie alebo šťavnatejšie…dusíme asi 10 minútpotom v 3 dcl vody rozmiešame zlatý klas a vlejeme do jabĺ a povaríme.,..nakoniec pridáme škoricový cukor. necháme chladnúť.

Na vychladnutý korpus nanesieme šľahačkovú vrstvu. Tú pripravíme takto: Šľahačku vyšľaháme…ja používam profi,ale dobrá je aj od Ramy v litrovom balení…trvanlivá Želatínový stužovač rozmiešame vo deci vody a vlejeme do šľahačky a zmiešame…natrieme na korpus a dáme do chladu stuhnúť. Na stuhnuté vylejeme vlažnú jablkovú zmes a uhladíme…uložíme do chladničky.

Poznámky: nepomýliť si Želatínový stužovač (za studena) s obyčajným stužovačom šľahačky!!!

Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho na Facebooku!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*