Postup:
Vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom. Pridáme olej, mlieko, vanilku a Nutelu. Dôkladne premiešame.
Postupne do vyšľahanej hmoty pridáme múku, kakao a prášok do pečiva. Zmes rozdelíme na 2 časti. Obe časti nalejeme na múkou vysypaný plech a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 ˚C cca 12-15 minút pečieme.
Pripravíme si krém. Želatínu vložíme do 150 ml mlieka a necháme nasať. Nasatú ju zmiešame so zvyškom mlieka a poriadne zamiešame.
Smotanu vyšľaháme spolu s mletým cukrom do pevnej hmoty a pridáme nasatou želatínu.
Pripravíme si polevu. Všetky ingrediencie na polevu 1 si dáme do hrnca a šľaháme nad parou.
Jednu polovicu vyšľahaného krému si nanesieme na prvý plát korpusu. Nalejeme polevu 1 a dáme na ňu vyšľahaný krém z kroku číslo 4. Zakryjeme druhým plátom korpusu a dáme na neho polevu 2, ktorú sme si pripravili tak, že smotanu rozohrejeme v hrnci a pridáme čokoládu s maslom. Necháme rozpustiť a zamiešame na hladký krém.
Necháme odstáť 2 hodiny v chladničke, nakrájame na rezy a podávame!
Leave a Reply