Teplé ročné obdobia priamo zvádzajú k tomu, aby sme baštili viac zeleniny a ovocia. Sú zdravé, ľahké, plné vody a vyzerajú pekne. Hrajú všetkými farbami a majú v sebe ohromné množstvo vitamínov, minerálov a ďalších látok, ktoré naše telo jednoducho potrebuje. Niekto má šťastie, že si môže ovocie a zeleninu pestovať na vlastnej záhradke alebo v skleníku. Takých ľudí však veľa nie je, najmä v mestách nie. Tu sú ľudia odkázaní prevažne na ovocie a zeleninu z obchodov a supermarketov.
Nevýhodou nákupov v týchto obchodoch je to, že nikdy presne neviete, čím všetkým je jablko alebo paradajka napustené alebo čím je postriekané, aby dlho vydržalo a stále vyzeralo pekne a na zahryznutie. Väčšinou sú plné pesticídov, ktoré sa na ne pri pestovaní používajú. Ponúkneme vám teda jednoduchý spôsob, ako sa pesticídov zbaviť v pohodlí domova.
Zbavte sa pesticídov
Ak ste však naozaj odkázaní na ovocie zo supermarketu, vyskúšajte skvelú domácu metódu očisty pomocou jedlej sódy. Jedlá sóda je nevyhnutným spojencom v domácnosti a prináša celý rad výhod, ktorých je dobré využiť. Svojimi nízkymi nákladmi, ale o to skvelými vlastnosťami predstavuje multifunkčný prvok každej domácnosti.
Podľa výsledkov štúdie je sóda veľmi účinná. Po použití jednopercentného roztoku zmizlo z povrchu testovaného jablka až 80 percent fungicídneho prípravku s obsahom thiabendazolu. Účinok sódy bol ešte vyšší v prípade insekticídneho prostriedku, ktorý obsahoval fosmet. V tomto prípade klesol podiel chemikálie na testovanom jablku až o 96 percent. Vedci nechali počas výskumu jablko v roztoku 12 – 15 minút.
Zdieľajte tento príspevok aj so svojimi priateľmi!
Leave a Reply