Babičkin LACNÝ KOLÁČ bez vajec! Hrnčekový recept…

Ingrediencie:

Ako mierku použijeme pohár ( 2 dl)

Cesto:

  • 1,5 pohára cukru
  • 1,5 pohára vody
  • 3 pohára hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 lyžička škorice
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 3-4 lyžíc broskyňového džemu
  • 5 lyžíc oleja

Náplň:

  • 7 lyžíc broskyňového džemu
  • 2 lyžíc citrónovej šťavy
  • 1 lyžička škorice

Poleva:

  • 100  g tmavej čokolády
  • 30 g margarínu
  • 5 lyžíc oleja

Postup:

Cukor, vodu, múku, prášok do pečiva, škorica, sóda bikarbóna, broskyňový džem a olej, vymiešame do hladka.

Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, zarovnáme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°c asi 5 – 7 minút.

Zmiešame 7 lyžíc broskyňového džemu, 2 lyžičky citrónovej šťavy a 1 lyžičku škorice.

Náplň rovnomerne rozotrieme na predpečený koláč, na vrch vyleje druhú polovicu cesta a zarovnáme. Koláč vrátime späť do rúry a pečieme ešte asi 25-30 minút. Urobíme si test ihlou. Upečený koláč necháme vychladnúť.

Vo vodnom kúpeli  rozpustíme čokoládu s margarínom a olejem, vymiešame do leskla.

Čokoládovou polevou polejeme vychladnutý koláč. Necháme stuhnúť! Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho  s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*