
Prísady na krehké cesto:
- 2 šálky pšeničnej múky (prísady odmerané 250 ml pohárom)
- 1 pohár cukru
- 4 žĺtky
- 3/4 kocky margarínu alebo približne 188 gramov masla
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Ďalej potrebujete:
- 1 plechovka maku, pre mňa 850 gramov
- 1 vajce
- 4 vaječné bielky
- 4 lyžice cukru
- 1 vrchovatá lyžica zemiakovej múky (škrob)
Príprava:
Žĺtky vyšľahajte s cukrom. Do misky nasypte múku, pridajte prášok do pečiva a rozdrobený margarín/maslo. Múku s margarínom chvíľu strúhajte nožom. Potom pridajte žĺtky vyšľahané s cukrom. Vypracujte cesto. V prípade potreby pridajte trochu múky. Cesto nechajte chvíľu chladiť v chladničke. Vychladnuté cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a vložte do formy s rozmermi 36 × 24 cm vyloženej papierom na pečenie.





Dobrú chuť a ak sa Vám tento recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku 🙂
Leave a Reply