Babičkin višňový cheesecake: Famózny krémový koláč, ktorý bude chutiť celej rodine!

Aj Vy milujete tie jemné koláčiky z cukrární, kde sa kombinuje nakyslá a ostrá aróma višní spolu s jemným sladkým tvarohom? Je úžasné o nich už len hovoriť, nieto zadržať sliny, ktoré sa zbiehajú. Aby ste nemuseli len snívať, prinášame Vám recept, vďaka ktorému si budete na tvarohovo-višňových koláčoch pochutnávať už aj doma.

Čo budeme potrebovať:

Na cesto:

300 g hladkej múky
150 g masla
150 g kryštálového cukru
35 g kakaa
1 vajíčko
1 čajovú lyžičku prášku do pečiva

Na náplň:

700 g konzervovaných višní (alebo čerešní)
100 g práškového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
3 vajíčka
1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy
1 balíček vanilkového pudingu
500 g jemného tvarohu
štipku soli

Postup:

Maslo izbovej teploty vymiešame s vajcom a cukrom, kým nevznikne krémová zmes. Potom pridáme kakaový prášok a múku a rukou vypracujeme tuhé cesto. Tortovú formu s priemerom cca 26 cm si vymastíme trochou masla a cesto prstami vyformujeme po jej dne i po okrajoch. Na okraji nám stačí cesto potiahnuť do výšky cca 4 cm.

Plnku si vymiešame jednoducho. Zmiešame cukor, vanilkový cukor, vajíčka a citrónovú šťavu. Pridáme puding a tvaroh, a ručným mixérom dôkladne vypracujeme krémovú zmes. Nakoniec do zmesi primiešame višne alebo čerešne. Plnku potom nalejeme do formy vyloženej cestom.

Dáme piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov na 50-60 minút.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*