Babičkina JABLKOVÁ DROBENKA! Tento koláčik je jednoducho úžasný…

Je to náš osvedčený recept, robíme ho často a vždy dopadne famózne. Je to veľmi jemný, chutný a drobivý koláčik.

Ingrediencie:

  • 200 g rozpusteného, ​​vychladnutého masla
  • 600 g polohrubej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Na náplň:

  • 2 kg jabĺk
  • cukor (voliteľné)
  • 50 g masla
  • 1 lyžička mletej škorice

Príprava:

Múku preosejeme do misy a zmiešame s rozpusteným maslom. Pridajte práškový cukor, prášok do pečiva a vajce. Vymiesime, kým sa nespojí a nie je lepkavé. Cesto zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu do chladničky. Cesto rozdelíme na tri časti  a vyvaľkáme na veľkosť formy.

Jablká očistíme a  nastrúhame, dáme do misky spolu s maslom, pridáme  cukor  a škoricu podľa chuti. Varíme  na miernom ohni. Prvý plát cesta vložíme dno  vymasteného a múkou vysypaného pekáča,  natrieme polovicu plnky. Prikryjeme druhým plátom, natrieme zvyšnou plnkou a prikryjeme tretím plátom. Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov 40 minút. Nechajte vychladnúť, až potom krájajte. Podávame posypané práškovým cukrom.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*