Je to náš osvedčený recept, robíme ho často a vždy dopadne famózne. Je to veľmi jemný, chutný a drobivý koláčik.
Ingrediencie:
- 200 g rozpusteného, vychladnutého masla
- 600 g polohrubej múky
- 100 g práškového cukru
- 3 vajcia
- 1 lyžička prášku do pečiva
Na náplň:
- 2 kg jabĺk
- cukor (voliteľné)
- 50 g masla
- 1 lyžička mletej škorice
Príprava:
Múku preosejeme do misy a zmiešame s rozpusteným maslom. Pridajte práškový cukor, prášok do pečiva a vajce. Vymiesime, kým sa nespojí a nie je lepkavé. Cesto zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu do chladničky. Cesto rozdelíme na tri časti a vyvaľkáme na veľkosť formy.
Jablká očistíme a nastrúhame, dáme do misky spolu s maslom, pridáme cukor a škoricu podľa chuti. Varíme na miernom ohni. Prvý plát cesta vložíme dno vymasteného a múkou vysypaného pekáča, natrieme polovicu plnky. Prikryjeme druhým plátom, natrieme zvyšnou plnkou a prikryjeme tretím plátom. Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov 40 minút. Nechajte vychladnúť, až potom krájajte. Podávame posypané práškovým cukrom.
Leave a Reply