Babičkina orechová torta. Silno návyková!

Lahodná orechová torta od mojej babičky! Vyskúšajte!🌰❤️ ☕️

Ingrediencie:

Na cesto:

✿ 120 g cukru
✿ 8 žĺtkov
✿ 220 g mletých orechov
✿ 3 PL strúhanky
✿ trochu arómy horkej mandle
✿ 8 bielkov
✿ 120 g cukru (na sneh)

Na plnku:

✿ 420 ml smotany na šľahanie
✿ cukor podľa chuti

Postup:

Dno tortovej formy vymastíme a rúru predhrejeme na 185 °C.

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme mleté orechy, strúhanku a mandľovú arómu. Bielky vyšľaháme so 120 g cukru na tuhý sneh. Sneh jemne vmiešame do žĺtkovej zmesi.

Cesto nalejeme do pripravenej formy. Pozor — cesto je veľmi nadýchané a objemné, preto formu neplňte úplne, aby pri pečení nepretieklo.

Pečieme v predhriatej rúre približne 40 minút (v prípade potreby aj dlhšie — urobíme test špajľou). Po upečení necháme korpus úplne vychladnúť, potom ho vodorovne rozrežeme na dve časti.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme s cukrom do tuha. Tortu naplníme a povrch ozdobíme šľahačkou a orechmi. Odložíme do chladničky stuhnúť!

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*