INGREDIENCIE:
- 600 g jabĺk
- 4 lyžice cukru
- 1 lyžička škorice
- 200 g masla
- 8 g vanilkového cukru
- 200 g jogurtu
- 400 g hladkej múky
- 5 g prášku do pečiva
- 100 g mletých orechov
Postup:
Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubo. Dáme ich na panvicu, posypeme cukrom a škoricou a na miernom ohni dusíme do mäkka asi 10 minút.
Vo veľkej mise vymiešame maslo s vanilkovým cukrom a zvyšným cukrom, pridáme jogurt a potom premiešame, aby sme získali homogénnu zmes. Pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva, a vymiesime. Pridáme mleté vlašské orechy a znova premiesime.
Vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra, nakrájame na päť rovnakých pásikov širokých asi 8 cm, a každý v strede naplníme jablkovou plnkou. Okraje preložíme tak, aby vám vznikla menšia dlhá roláda, a potom každú nakrájajte na kúsky dlhé asi 3 cm. Záviny poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200°C asi 20 minút.
Keď sú upečené, necháme ich mierne vychladnúť, potom ešte vlažné obalíme v práškovom cukre. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply