Babičkine MINI ŠTRUDLIČKY – starodávny recept, jednoduchá a rýchla príprava.

Na konci nájdete priložený videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.

Tento recept na mini štrudličky mám už veľa rokov a žiadny iný ho zatiaľ neprekonal. Štrudličky vydržia dlho a každý ďalší deň sú chutnejšie!

Ingrediencie

  • 2 vajcia
  • 1 šálka cukru (alebo dve pre tých, ktorí majú radi sladšie)
  • 2 šálky mlieka
  • 2 šálky oleja
  • 2 vanilínové cukry
  • 550 g  hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • Asi 600 g slivkového lekváru( alebo podľa chuti)
  • Práškový cukor na posypanie

Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do penistá. Pridáme olej a mlieko, vymiešame. Potom postupne po častiach pridáme múku zmiešanú s práškovým cukrom. Vymiesime hladké nelepivé cesto. Cesto dobre premiesime.

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske  na obdĺžnik s hrúbku asi 2 mm. Cesto rozkrájame na pásiky široké asi 7-8 cm.  Pásiky naplníme lekvárom. ( do stredu každého pásika nastriekame po celej dĺžke lekvár alebo inú náplň podľa chuti) Pásiky zvinieme  do štrúdle a spoj dobre stlačíme, aby nám lekvár nevytiekol.  Štrúdle prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, spojom na spodok, tak aby sa nedotýkali. Štrúdle nakrájame na 4-5 cm  kúsky. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi  25 minút. Upečené štrúdličky posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

VIDEORECEPT:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*