Babičkine ŽERBO košíčky. Veľmi jednoduchý a obľúbený recept…

Plnené košíčky ŽERBO  sú u nás veľmi obľúbené, u nás majú svoje miesto vždy na sviatočnom stole. Ak chcete svoju rodinu prekvapiť niečím chutným, tento recept stojí za vyskúšanie.

Prísady:

  • 300 g hladkej múky,
  • 200 g  margarínu,
  • 150 g  práškového cukru,
  • 1 vrecúško vanilkového cukru.

Na plnenie:

  • celé vylúpané orechy
  • džem podľa chuti

Čokoládová poleva:

  • 100 g tmavej čokolády
  • 2 PL oleja

Príprava

Z múky, margarínu. práškového a vanilkového cukru vypracujeme tuhé cesto. Formičky na košíčky nemusíte olejovať, lebo cesto obsahuje dostatok tuku. Cesto plníme do formičiek, tak že na okrajoch by nemalo byť žiadne cesto, aby nám  pri pečení  nevzchádzalo z formičiek. Do cesta vtlačíme kúsok celého orecha,  na vrch zarovnáme džem, Pečieme asi 10 minút pri 200°C.  Necháme mierne vychladnúť, ešte vlažné košíčky vyklopíme z formičiek. Vrch polejeme čokoládovou polevou.

Čokoládu roztopíme s olejom vo vodnom kúpeli, vymiešame do leskla.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*