Babkin džemový koláč s čokoládovou polevou – jednoduchý a lahodný recept!

Tento koláč je taký jemný, že sa úplne rozplýva na jazyku!

Na konci receptu sa nachádza videopostup, podľa ktorého môžete postupovať.

Ingrediencie:

  • 1,5 pohára hladkej múky (T400 jemná)
  • 1 pohár cukru
  • 1 PL kakaa
  • 1 ČL škorice
  • 1 ČL jedlej sódy bikarbóny
  • 1 pohár vlažnej vody
  • 5 PL džemu
  • 1 PL oleja

Múku zmiešame s cukrom, kakaom, škoricou. sódou bikarbónou, pridáme džem a olej, nakoniec pridáme vlažnú vodu a dobre premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Zarovnáme.

Pečieme v predhriatej rúre pri 200°c asi 30-35 minút. Urobíme si test ihlou.

Na potretie:

  • 5 PL džemu
  • Hrsť nasekaných orechov

Upečený koláč potrieme džemom a posypeme nasekanými orechmi.

Čokoládová poleva:

  • 200 g horkej čokolády na varenie
  • 3 PL oleja

Čokoládu a olej zmiešame a rozpustíme vo vodnom kúpeli, vymiešame do leskla.

Vrch koláča polejeme rozpustenou čokoládovou polevou. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*