Čokoládový krém:
- 3/4 hrnčeka šľahačky
- 1 a 1/2 hrnčeka kakaa
- 1/4 hrnčeka práškového cukru
- kusy čokolády pre dekoráciu
Poleva:
- 300 g horúcej čokolády
- 3/4 hrnčeka šľahačky
Čokoládová pena – mascarpone zmiešame s cukrom a mliekom a vyšľaháme mixérom. Pridáme kakao.
Pripravíme polevu – Čokoládu rozpustíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť a potom pridáme do vyšľahanej šľahačky. Polevu odložíme na teplé miesto, aby nestuhla.
Čokoládový krém – vyšľaháme šľahačku, pridáme kakao a práškový cukor. Zmiešame s čokoládovou penou. Dostaneme celkom 3 vrstvy. Do formy na pečenie dáme vrstvu keksov, pokračujeme čokoládovým krémom. Striedame vrstvy a skončíme čokoládovým krémom. Polejeme polevou a posypeme strúhanou čokoládou. Dáme na 2 hodiny do chladničky.
Dobrú chuť!
1 2
Leave a Reply