BANÁNOVÁ ROLÁDA: Dokonale lahodný recept s pudingom a vlašskými orechmi.

Táto Banánová roláda je skutočný pôžitok pre chuťové bunky.

Ingrediencie:

krém:

  • 600 ml mlieka
  • 2  vanilkové pudingové prášky
  • 1 lyžica cukru
  • 150 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 šľahačka v prášku

Cesto:

  • 8 vajec
  • 8 lyžíc práškového cukru
  • 100 g vlašských orechov
  • 3 lyžice hrubej múky

Ešte potrebujeme:

  • 250 ml studeného mlieka
  • 2 šľahačky v prášku
  • 1 tabuľka mliečnej čokolády

Krém:

400 ml mlieka privedieme do varu.

2 vanilkové pudingové prášky zmiešame s 1 lyžicou cukru a 200 ml studeného mlieka, dobre vymiešame. Pridáme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Necháme dobre vychladnúť.

100 g vlašských orechov zomelieme.

8 vajec vymiešame s 8 lyžíc práškového cukru do peny, pridáme mleté vlašské orechy a 3 lyžice hrubej múky, vymiešame.

Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°c asi 15 minút. Upečený plát necháme vychladnúť.

100 g práškového cukru vymiešame so 150 g masla do peny. Primiešame vychladnutý puding a 1 šľahačku v prášku a dobre vyšľaháme.

Z upečeného platu odstránime vrchnú kôrku, rovnomerne rozotrieme 2/3 krému.

Banány ošúpeme a namáčame do citrónovej šťavy, ukladáme ich na rozotretý krém asi 5 cm od okraja platu, banány uložíme na oba kraje platu. Plát zvinieme z oboch okrajov do stredu. Závin otočíme spojom na spodok a celý závin rovnomerne potrieme zvyšným krémom.

2 šľahačky v prášku vyšľaháme s 250 ml studeného mlieka do hustá. Trochu šľahačky si odložíme bokom na zdobenie.

Šľahačku rovnomerne rozotrieme na vrch koláča. Zarovnáme. Vrch ozdobíme šľahačkou, ktorú sme si odložili, podľa vlastnej fantázie.

Mliečnu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Vrch rolády ozdobíme rozpustenou čokoládou. Odložíme na 2-3 hodiny do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!

Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*