Postup prípravy
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a v druhej miske vyšľaháme bielky do tuhého snehu. Kakaový prášok zamiešame s vodou a prilejeme do vyšľahanej žĺtkovej peny, premiešame a pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva. Nakoniec primiešame vyšľahaný sneh a hmotu vylejeme na tukom vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie o veľkosti 18 x 27 cm. Cesto pekne uhladíme a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 12 – 15 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
Z mlieka, vanilky, cukru a Zlatého klasu uvaríme klasický puding, ktorý za občasného miešania necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutého pudingu pridáme maslo a miešaním ho rozpustíme.
Do vychladnutého maslového pudingu primiešame tvaroh a zo smotany vyšľahnú šľahačku.
Krém navrstvíme na plát, na ktorý sme pokladli na polovicu prekrojené banány. Rozotrieme a na povrchu urobíme „ryhy“. Ozdobíme rozpustenou čokoládou a necháme zatuhnúť. Nakrájame a podávame.
Leave a Reply