
Kakaový koláč s mascarpone krémom a banánmi.
Ingrediencie:
Cesto:
✿ 2 vajcia
✿ 80 g práškového cukru
✿ 60 g hladkej múky
✿ 1 lyžička prášku do pečiva
✿ 1 lyžica kakaa
Krém:
✿ 400 ml smotany na šľahanie
✿ 500 g mascarpone (alebo jemného tvarohu)
✿ 4 lyžice práškového cukru
✿ 4 ks banánov
Na ozdobu:
✿ nastrúhaná čokoláda
✿ 1 banán
Postup:
Cesto:
Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Primiešame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený a vysypaný múkou. Pečieme pri 180 °C približne 25 minút. Necháme vychladnúť.
Krém:
Smotanu s práškovým cukrom a mascarpone do tuha.
Zostavenie:
Banány pozdĺžne rozrežeme a poukladáme na vychladnutý korpus. Navrstvíme krém, uhladíme a povrch posypeme nastrúhanou čokoládou. Voliteľne môžeme ozdobiť kúskami čerstvého banánu. Koláč vložíme do chladničky a necháme stuhnúť aspoň 2 hodiny. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply