Bezchybný TVAROHOVÝ KOLÁČ, ktorý nikdy nespadne! Jednoduchý recept, ktorý zvládne každý…

Na konci nájdete priložený videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.

Ingrediencie:

Na dno plechu:

  • Vaše obľúbené maslové sušienky

Na plnku:

  • 9 celých vajec
  • 1,5 šálky cukru ( Pohár: 250 ml)
  • 2 vanilkové cukry (32 g)
  • 1,5 kg  jemný krémový tvaroh( mascarpone)
  • 1 kyslá smotana (18 %, 400 g)
  • 3 smotanové pudingové prášky bez cukru
  • 2 polievkové lyžice pšeničnej hladkej  múky
  • 250 g rozpusteného a vychladnutého masla

Na polevu:

  • 200 g mliečnej čokolády
  • 150 ml horúcej smotany na šľahanie (30 %)

Postup:

Na dno plechu  vystlaného papierom na pečenie poukladajte vaše obľúbené sušienky.

Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia, cukor a vanilkový cukor na bielu nadýchanú hmotu. Znížte rýchlosť mixéra a postupne pridávajte  tvaroh. Pridajte kyslú smotanu, smotanové pudingové prášky  a múku. Jemne premiešajte. Nakoniec pridajte rozpustené a vychladnuté maslo a zmes opatrne premiešajte.

Pripravenú plnku jemne nalejte na sušienky tak, aby sa nezdvihli. Pečte v rúre predhriatej na 160 °C  na druhom stupni odspodu, zhora nadol, približne 60 minút. Po upečení nechajte vychladnúť.

Mliečnu čokoládu rozpustite v horúcej smotane na šľahanie, miešajte, kým sa úplne nerozpustí.

Upečený vychladnutý koláč  polejte čokoládovou polevou a dajte na 30 minút do chladničky. Dobrú chuť! 

VIDEORECEPT:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*