Na konci nájdete priložený videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.
Ingrediencie:
Na dno plechu:
- Vaše obľúbené maslové sušienky
Na plnku:
- 9 celých vajec
- 1,5 šálky cukru ( Pohár: 250 ml)
- 2 vanilkové cukry (32 g)
- 1,5 kg jemný krémový tvaroh( mascarpone)
- 1 kyslá smotana (18 %, 400 g)
- 3 smotanové pudingové prášky bez cukru
- 2 polievkové lyžice pšeničnej hladkej múky
- 250 g rozpusteného a vychladnutého masla
Na polevu:
- 200 g mliečnej čokolády
- 150 ml horúcej smotany na šľahanie (30 %)
Postup:
Na dno plechu vystlaného papierom na pečenie poukladajte vaše obľúbené sušienky.
Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia, cukor a vanilkový cukor na bielu nadýchanú hmotu. Znížte rýchlosť mixéra a postupne pridávajte tvaroh. Pridajte kyslú smotanu, smotanové pudingové prášky a múku. Jemne premiešajte. Nakoniec pridajte rozpustené a vychladnuté maslo a zmes opatrne premiešajte.
Pripravenú plnku jemne nalejte na sušienky tak, aby sa nezdvihli. Pečte v rúre predhriatej na 160 °C na druhom stupni odspodu, zhora nadol, približne 60 minút. Po upečení nechajte vychladnúť.
Mliečnu čokoládu rozpustite v horúcej smotane na šľahanie, miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
Upečený vychladnutý koláč polejte čokoládovou polevou a dajte na 30 minút do chladničky. Dobrú chuť!
VIDEORECEPT:
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply