Biele Jaffa rezy – bez pečenia.

Jednoduché  a lahodné Jaffa rezy, vhodné na každú príležitosť.

Ingrediencie:

(pre rozmery formy 35 × 24 cm)

Na plnku:

  • 250 ml mlieka
  • 120 g cukru
  • 2 vrecká vanilkového cukru
  • strúhaná pomarančová kôra
  • 250 g margarínu (alebo masla)
  • 150 g bielej čokolády
  • 150 g mletých pražených lieskových orechov
  • 100 g kokosu
  • 450 g mletých sušienok
  • 200 ml čerstvo vylisovanej pomarančovej šťavy (2 veľké alebo 3 malé)

Ešte budete potrebovať:

  • 2 pláty oblátky C (35 × 27 cm)
  • 300 g sušienok Jaffa

Na glazúru:

  • 150 g bielej čokolády + 2 polievkové lyžice oleja
  • 25 g horkej čokolády + 1 čajová lyžička oleja

Postup:

Plnka:

Do hrnca nalejte mlieko, pridajte cukor a vanilkový cukor, dobre umytú pomarančovú kôru, margarín nakrájaný na kúsky a bielu čokoládu nalámanú na kocky. Všetko spolu zahrievajte na strednom ohni za stáleho miešania, kým sa všetko úplne nerozpustí a dobre nespojí. Odstavte z ohňa.

Ihneď pridajte mleté ​​pražené lieskové orechy a kokos a premiešajte lyžicou. Potom postupne pridávajte drvené sušienky a čerstvo vytlačenú pomarančovú šťavu. Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí. Plnka by mala byť tuhšia, ale jemne roztierateľná.

Plnku nechajte pred plnením vychladnúť, aby bola len mierne vlažná.

Plnenie.

Vezmite dva pláty oblátky a skráťte ich, aby ste získali pláty s rozmermi 35×24 cm. Toto je potrebné urobiť preto, lebo v 300 g balení sušienok Jaffa je 24 kusov, ktoré keď ich poukladáte vedľa seba, získate uvedený rozmer.

Prvý plát oblátky položte na plech väčšími kockami nahor a rozotrite polovicu plnky. Dobre uhlaďte. Teraz poukladajte Jaffa  sušienky čokoládovou stranou nadol, 4×6 kusov.

Jemne vtlačte sušienky do plnky a navrch rozotrite zvyšnú plnku, pričom najskôr vyplňte medzery medzi sušienkami. Sploštite špachtľou a prikryte ďalším plátom oblátky tak, aby vrchná strana bola menšie kocky. Dobre pritlačte, zaťažte nejakou závažím a dajte do chladničky najlepšie cez noc, aby oblátka vychladla a stuhla.

Glazúra.
Roztopte nakrájanú bielu čokoládu nad parou alebo v mikrovlnnej rúre, pridajte olej a dobre premiešajte. Ak chcete, roztopte tmavú čokoládu s olejom v inej miske a nalejte ju do vrecka.

Nalejte bielu polevu na oblátku a rozotrite. Potraste miskou s oblátkami, aby sa poleva rovnomerne rozložila. Potom odrežte vrch vrecka s tmavou čokoládou a ozdobte podľa vlastnej fantázie.

Oblátku vložte späť do chladničky, aby poleva stuhla, a potom ju nakrájajte na rezy s rozmermi 3 × 6 cm, pričom dbajte na to, aby ste každú jaffa sušienku narezali v strede, aby všetky rezy mali rovnaký, pekný prierez.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*