
Ingrediencie:
-
200 g bielej čokolády
-
250 g mascarpone (izbová teplota)
-
250 ml šľahačkovej smotany (min. 33%)
-
Voliteľne: 1 ČL vanilkového extraktu
Postup:
-
Roztopenie čokolády:
-
Bielu čokoládu nalám na kúsky a rozpusti vo vodnom kúpeli alebo opatrne v mikrovlnke (na nízkom výkone, premiešavať každých 20–30 sekúnd).
-
Nechaj ju mierne vychladnúť (ale nie stuhnúť).
-
-
Šľahanie smotany:
-
Šľahačkovú smotanu vyšľahaj do polotuha – mala by byť nadýchaná, ale nie úplne tuhá.
-
-
Spojenie mascarpone a čokolády:
-
V miske ručne alebo mixérom na nízkych otáčkach premiešaj mascarpone s vychladnutou bielou čokoládou, kým sa nespoja do hladkého krému.
-
Ak chceš, pridaj vanilkový extrakt.
-
-
Zľahka primiešaj šľahačku:
-
Na záver do čokoládovo-mascarpone krému opatrne vmiešaj vyšľahanú smotanu (najlepšie varechou alebo stierkou).
-
Tipy:
-
Pred použitím nechaj krém aspoň hodinu v chladničke – lepšie sa s ním pracuje.
-
Dá sa použiť aj ako náplň do macaroniek, tort alebo do pohárov s ovocím.
VIDEORECEPT:
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply