BIELY ČOKOLÁDOVÝ KRÉM – ideálny na torty, zákusky, muffiny a iné dezerty.

Ingrediencie:

  • 200 g bielej čokolády

  • 250 g mascarpone (izbová teplota)

  • 250 ml šľahačkovej smotany (min. 33%)

  • Voliteľne: 1 ČL vanilkového extraktu


Postup:

  1. Roztopenie čokolády:

    • Bielu čokoládu nalám na kúsky a rozpusti vo vodnom kúpeli alebo opatrne v mikrovlnke (na nízkom výkone, premiešavať každých 20–30 sekúnd).

    • Nechaj ju mierne vychladnúť (ale nie stuhnúť).

  2. Šľahanie smotany:

    • Šľahačkovú smotanu vyšľahaj do polotuha – mala by byť nadýchaná, ale nie úplne tuhá.

  3. Spojenie mascarpone a čokolády:

    • V miske ručne alebo mixérom na nízkych otáčkach premiešaj mascarpone s vychladnutou bielou čokoládou, kým sa nespoja do hladkého krému.

    • Ak chceš, pridaj vanilkový extrakt.

  4. Zľahka primiešaj šľahačku:

    • Na záver do čokoládovo-mascarpone krému opatrne vmiešaj vyšľahanú smotanu (najlepšie varechou alebo stierkou).


 Tipy:

  • Pred použitím nechaj krém aspoň hodinu v chladničke – lepšie sa s ním pracuje.

  • Dá sa použiť aj ako náplň do macaroniek, tort alebo do pohárov s ovocím.

VIDEORECEPT:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*