Suroviny:
Pláty:
- 3 vajcia
- 200 g cukru
- 4-5 PL vriacej vody
- 4-5 PL oleja
- 120 g polohrubej múky
- 150 g mletých vlašských orechov
- 1 balíček prášku do pečiva
Krém:
- 500 ml mlieka
- 8 PL hrubej múky
- 340 g cukru
- 30 g masla
- 30 – 50 g tmavej čokolády
Postup:
Múku zmiešame s mletými orechmi a práškom do pečiva. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej a vriacu vodu a dobre vyšľaháme, opatrne pridáme zmes múky a orechov a premiešame.
Cesto pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej formy, zarovnáme a pečieme asi 40 minút vo vyhriatej rúre pri 180°C. Necháme vychladnúť. Vychladnutý korpus rozrežeme na tri rovnaké pláty.
Múku rozmiešame v troche mlieka. Z cukru si urobíme svetlý karamel, zvyšné mlieko nalejeme na karamel a privedieme do varu keď sa karamel rozpustí pridáme rozmiešanú múku a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do teplej kaše primiešame čokoládu a miešame do hladka, kým sa čokoláda rozpustí. Necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým čokoládovým krémom.
Na spodok položíme jeden orechový plát, natrieme ho krémom, na to položíme druhý plát, naplníme a položíme posledný plát, vrch a boky koláča natrieme krémom a zahladíme, posypeme mletými orechmi a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Koláč odložíme do chladničky na 2-3 hodiny. Dobrú chuť!
Leave a Reply