Budete potrebovať:
Krém:
- 250 g mäkkého tvarohu
- 180 g kyslej smotany
- 100 g čerstvého masla
- 6 lyžíc práškového cukru
- 2 lyžice vanilkového cukru
Cesto:
- 3 vajcia
- 4 lyžice kryštálového cukru
- 1 lyžica oleja
- 2 lyžice holandského kakaa
- 5 lyžíc polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
Postup:
1.Vajcia a cukor šľahajte do peny. Postupne pridávajte olej a potom preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva.
2.Cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie. Tenkú vrstvu cesta pečte približne 10 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení ho nechajte vychladnúť.
3.Medzitým si pripravte krém. Maslo vyšľahajte s cukrami do peny, potom vmiešajte tvaroh a kyslú smotanu.
4. Jednu časť potrite tvarohovou zmesou a prikryte druhou časťou. Koláč nechajte v chladničke aspoň 4 hodiny a potom ho nakrájajte na plátky.
Dobrú chuť!
Leave a Reply