Suroviny:
Najprv budeme potrebovať základné linecké cesto:
500g hladkej múky
150g práškového cukru
1 palmarín
1 vajce
1 vanilínový cukor
Na punčovú hmotu:
200 g piškót
200 g práškového cukru
100 g masla
100 g stuženého tuku (omega)
4 lyžice kakaa
4 lyžice rumu (i viac)
nakrájané kandizované ovocie napríklad aj hrozienka v rume
pomleté oriešky
Postup prípravy receptu:
Linecké cesto:
Z cukru, palmarínu, múky, vajíčka a vanilínového cukru vymiesime cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme aspoň polhodinu odpočívať v chladničke. Potom cesto rozvaľkáme približne na hrúbku 0,6 až 0,7 cm, malo by byť trochu hrubšie, než klasické.
Punčová hmota:
Pomleté piškóty zmiešame so všetkými prísadami a dáme vychladiť.
Medzitým si z lineckého cesta vykrojíme rožteky (mesiačiky), na ktoré po upečení tvarujeme hmotu, ja ju vytláčajú sáčkom na zdobenie s veľkou hubicou. Potom rohlíčky máčame do čokolády. Všetko spracujeme na doske a dáme do chladu odpočinúť.
Zdieľajte tento skvelý recept na punčové rohlíčky so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!
zdroj: toprecepty
Leave a Reply