Božské punčové rožteky, ktoré ma naučila moja svokra – nebudete sa ich môcť nabažiť!

Punčové rožteky! Nebudete sa ich môcť nabažiť…

Suroviny:

Najprv budeme potrebovať základné linecké cesto:

500g hladkej múky

150g práškového cukru

1 palmarín

1 vajce

1 vanilínový cukortelegraph.co.uk

Na punčovú hmotu:

200 g piškót

200 g práškového cukru

100 g masla

100 g stuženého tuku (omega)

4 lyžice kakaa

4 lyžice rumu (i viac)

nakrájané kandizované ovocie napríklad aj hrozienka v rume

pomleté oriešky

Postup prípravy receptu:

Linecké cesto:

Z cukru, palmarínu, múky, vajíčka a vanilínového cukru vymiesime cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme aspoň polhodinu odpočívať v chladničke. Potom cesto rozvaľkáme približne na hrúbku 0,6 až 0,7 cm, malo by byť trochu hrubšie, než klasické.

Punčová hmota:

Pomleté piškóty zmiešame so všetkými prísadami a dáme vychladiť.

Medzitým si z lineckého cesta vykrojíme rožteky (mesiačiky), na ktoré po upečení tvarujeme hmotu, ja ju vytláčajú sáčkom na zdobenie s veľkou hubicou. Potom rohlíčky máčame do čokolády. Všetko spracujeme na doske a dáme do chladu odpočinúť.

Zdieľajte tento skvelý recept na punčové rohlíčky so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!

zdroj: toprecepty

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*