Božský MANDARÍNKOVÝ KOLÁČ s tvarohom – na tomto recepte budete fičať celú zimu! Pripravený za 5 minút…

Blíži sa sezóna mandarínok, preto by bola škoda vynechať toto obľúbené ovocie pri pečení dezertov a koláčov. Preto máme recept na skvelý mandarínkový koláč. Môžete použiť konzervované, ktoré sú zvyčajne o niečo sladšie ako čerstvé, pretože sa predávajú v sladkom náleve. Najlepší koláč je však samozrejme z čerstvých mandarínok. Hlavnou výhodou tohto koláča je však to, že jeho príprava vám zaberie len niekoľko minút času.

Na mandarínkový koláč budete potrebovať:

  • 500 g plnotučného tvarohu
  • 200 g mandarínok (môžu byť z konzervy)
  • 150 g masla alebo tuku na pečenie
  • 150 g práškového cukru
  • 75 g múky
  • 3 vajcia
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • Nastrúhaná kôra z jedného citróna
  • Štipka soli

Príprava:

  1. Vajíčka rozbijeme do malej misky a jemne ich osolíme. Potom ich vyšľahajte vidličkou a vmiešajte cukor a oba vanilkové cukry. Potom do zmesi pridajte aj maslo. Rozpustite ho v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli, ale nie je to potrebné. Pokračujte v pridávaní tvarohu – budete ho musieť pridávať po častiach.
  2. Po pridaní tvarohu vymeňte vidličku za mixér.
  3. Po zapracovaní tvarohu do cesta nastrúhajte citrónovú kôru a preosejte múku a prášok do pečiva. Znova dôkladne spracujte a potom nechajte cesto asi desať minút odpočívať prikryté utierkou. Odpočinuté cesto vložte do formy vyloženej papierom na pečenie a uhlaďte ho. Potom na cesto položte polmesiačiky mandarínok a dbajte na to, aby medzi nimi bol vždy dostatočný priestor.
  4. Cesto vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. V závislosti od hrúbky cesta sa dezert upečie za 30 až 40 minút. Podávajte najlepšie ešte teplé, ozdobené domácou šľahačkou a vanilkovým cukrom, kokosom alebo strúhanou čokoládou.

Recept si môžete pozrieť aj vo videu:

Dobrú chuť ❤

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*