Bravčové rebrá glazované barbecue omáčkou.

Šťavnaté rebrá v domácej BBQ omáčke.

Tieto šťavnaté bravčové rebrá s domácou grilovacou omáčkou sú ideálne na víkendové pohostenie alebo rodinnú večeru. Mäso je jemné, padá od kosti a vďaka karamelizovanej glazúre má nezameniteľnú chuť.

Ingrediencie:

Na rebrá:

  • 2 kusy bravčových rebier
  • 500 ml horúcej vody (cca 2 šálky)
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Na BBQ omáčku:

  • 1/2 šálky kečupu
  • 1/4 šálky worcesterskej omáčky
  • 1/4 šálky hnedého cukru
  • 2 PL jablčného octu
  • 1 PL dijonskej horčice
  • 3 ČL údenej papriky
  • 1 ČL oregana
  • 1 ČL mletej rasce

Postup.

Príprava BBQ omáčky:

V hrnci na miernom ohni zmiešajte všetky suroviny na omáčku. Miešajte asi 3 minúty, kým sa cukor nerozpustí a všetky prísady dobre nespoja. Potom teplotu mierne zvýšte, prikryte a varte ešte 5 minút, kým omáčka mierne nezhustne. Odstavte bokom.

Príprava rebier:

Rebrá dôkladne umyte, osušte, osoľte a okoreňte. V hlbšej panvici alebo pekáči zmiešajte 500 ml horúcej vody s 2 lyžicami pripravenej omáčky. Do tejto tekutiny vložte rebrá, prikryte alobalom a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 1 až 1,5 hodiny. V polovici pečenia  rebra otočte, aby sa rovnomerne prepiekli.

Grilovanie:

Po upečení odstráňte alobal a potrite rebrá zvyšnou BBQ omáčkou. Zapnite gril v rúre a rebrá vráťte späť. Grilujte približne 4–5 minút z každej strany, kým omáčka skaramelizuje a rebrá získajú peknú glazúru.

Záverečný krok:

Po grilovaní rebrá vyberte, zľahka prikryte alobalom a nechajte ich asi 3 minúty „odpočívať“. Potom ich nakrájajte na porcie.

Podávanie:

Podávajte s hranolkami, pečenými zemiakmi alebo čerstvým zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*