Bylinkárka radí: Čaj z tejto rastliny pomáha liečiť aj tie najzávažnejšie choroby!

Táto rastlina je skutočný poklad! Pomáha liečiť aj vážne ochorenia…

Podľa najnovších výskumov má čaj z olivových listov výrazne viac antioxidantov ako zelený čaj, ktorý je inak známy ako jeden z najlepších. Starovekí Egypťania tiež vyrábali prípravky z olivových listov a olivovník sa mnohokrát spomína v Biblii. List tejto rastliny oplýva mnohými liečivými vlastnosťami a najúčinnejšia zlúčenina, ktorá je väčšinou viazaná na terapeutický účinok, sa nazýva oleuropeín.

Čaj z olivových listov.

reklama

Olivový list pomáha pri zápale pľúc, kvapavke, tuberkulóze, chrípke, meningitíde, hepatitíde B a mnohých ďalších závažných ochoreniach a je dobrý aj pri infekciách močových ciest a chirurgických infekciách. Okrem toho bolo preukázané, že olivový list súčasne zabraňuje infekciám spôsobeným hubami. Čaj z olivových listov predchádza kardiovaskulárnym ochoreniam srdca, pomáha pri zvýšenom cholesterole, krvnom tlaku, pomáha pri cukrovke, reume a je veľmi dobrý pri liečbe chronickej únavy a alergií.

Bylinkárka Adela Katic z Koprivnice nedá na čaj z olivových listov dopustiť.

Olivovník na dvore Andely Katić z Koprivnice  rodí ovocie, čo prekvapilo aj samotnú majiteľku. Pred siedmimi rokmi dostala Andela od kamarátky z Tučepi na Makarskej riviére semiačka olív, ktoré mali byť podľa jej plánov len ozdobou na dvore, pretože neverila, že niekedy zarodia.

Príprava čaju

Veľké množstvo liečivých látok z olivových listov sa extrahuje v horúcej vode. Ako liek sa však čaj najčastejšie pripravuje zo sušených olivových listov, ale dá sa pripraviť aj z čerstvých, čerstvo natrhaných. Andela nám prezradila aj to, ako sa robí čaj z olivových listov.

Potrebujeme:

  • 30 olivových listov
  • 1 liter horúcej vody

Tridsať lístkov namočíme do litra horúcej vody, necháme 15 minút vychladnúť, scedíme. Čaj pijeme neochutený bez cukru, bez medu a iných sladidiel počas dňa.

Boli tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*