
Jednoduchý, rýchly a lahodný čerešňový koláč. Ak mate chuť na niečo jednoduché a sladké, tak tento recept je tu práve pre vás.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 6 vajec
- 6 lyžíc hladkej múky
- 6 lyžíc cukru
- 2 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
- 1 vrecúško prášku do pečiva
Na krém:
- 150 g višní
- 5 dl smotanu na šľahanie 33%
- 2 lyžice višňového jogurtu
- 2 vrecúška stužovač šľahačky
- 3 lyžice práškového cukru
Na začiatok:
- 100 g tmavej čokolády
- 1 lyžička masla
- 3 lyžice čokoládových lupienkov
Potup:
Cesto:
Vajíčka oddelíme a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme kakao, múku s práškom do pečiva, vymiešame. Do zmesi jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 30-40 minút.
Krém:
Čerešne scedíme, necháme dobre odkvapkať a zmiešame s jogurtom.
Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a stužovačom šľahačky do tuha. Pridáme čerešne a premiešame.
Vychladnutý korpus rozrežeme na dve polovice. na spodok položíme jeden plát, natrieme krémom, zarovnáme a na vrch položíme druhý plát.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme maslo a vymiešame do leskla.
Vrch koláča polejeme čokoládovou polevou. Vrch posypeme čokoládovými hoblinkami. Koláč odložíme do chladničky na 2-3 hodiny. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply