Čerešňovo-kokosové rezy! Krémové pokušenie, ktorému neodolá nikto…

Veľmi chutný a dekoratívny koláč, ideálny pre hosti!

Suroviny:

Na cesto:

  • 6 vajec
  • štipka soli
  • 3 dl mlieko
  • 2 dl olej
  • 220 g múky
  • 300 g cukru
  • 70 g nesladeného kakaového prášku
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 1 vrecúško na prášok do pečiva

Krém:

  • 150 g  bielej čokolády
  • 120 g strúhaného kokosu
  • 5 dl mlieka
  •  2  žĺtky
  •  1 čajová lyžička jedlého škrobu
  • 150 g cukru
  • 3 dl smotany
  • 150 g čerešní (kompót)
  • 1 vrecúšková želatína

Na vrch

  • 50 g strúhaného kokosu
  •  2 vrecká vanilkového cukru

Postup:

Zmiešajte žĺtky  s cukrom do peny, pridajte mlieko a olej, dobre premiešajte. Primiešajte  múku, vanilkový cukor, kakao a prášok do pečiva. Z bielkov a štipky soli  vyšľahajte tuhý sneh a jemne ju zapracujte  do žĺtkovej  hmoty. Cesto rozdelíme  na dva plechy vystlané papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej  rúre pri 180 stupňov asi  15 minút.  necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.

Nalejte mlieko do nádoby, pridajte strúhaný kokos a priveďte do varu, potom  premiešajte  čokoládu polámanú  na kúsky. Neustále  miešame, kým sa  čokoláda neroztopí, potom  odstránime z tepla. Necháme mierne ochladnúť. Zmiešajte žĺtky s cukrom do peny, pridajte vanilku a škrob. Pridajte do mliečnej zmesi začnite  opäť variť na miernom ohni. Potom nechajte vychladnúť. Želatína sa rozpustí v 3 polievkových lyžiciach vody a primieša sa  do krému. Necháme vychladnúť. Vyšľahajte smotanu  a pridajte do studeného krému, dajte do chladničky na pol hodiny. Do polovice  krému zmiešajte scedené čerešne bez kôstok, rozotrite na spodný plát. Zakryjeme ho druhým platom a  rozotrieme naň zvyšný krém a posypeme vanilkovým cukrom a strúhaným kokosom.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*