Ingrediencie:
Cesto:
- 30 dkg hladkej múky
- 120 g margarínu
- 120 g práškového cukru
- 2 žĺtok
- 2-3 lyžice mlieka
Náplň:
- čerešňový džem (alebo iný kyslý džem)
- 4 bielka
- 150 g práškového cukru
- 150 g mletého maku
- pol lyžičky sódy bikarbóny
Postup:
Múku rozdrobte s margarínom a potom spolu s ostatnými ingredienciami vymiesime cesto. Zabalíme do fólie a necháme 1-2 hodiny odležať v chladničke.
Po oddýchnutí cesto rozdelíme na 24 častí a vytvarujeme na guľky.
Formy na košíčky vysypeme hroznovým cukrom a cesto natlačíme do foriem.
Bielka vyšľaháme pridáme práškový cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Sódu bikarbónu zmiešame s makom a opatrne zapracujeme do snehu.
Do košíčkov naspodok dáme lekvár, potom makový sneh.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 25-30 minút pekne do červena. Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply