Čerešňový cheesecake s čokoládovou polevou.

Jednoduchý a lahodný koláč, ktorému neodoláte. Vždy sa podarí.

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Poznámka: Vajíčka aj ostatné suroviny nechajte pred prípravou zohriať na izbovú teplotu.

Ingrediencie:

Na kakaové cesto:

  • 4 vajcia (izbovej teploty)
  • ½ pohára cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru (16 g)
  • štipka soli
  • ½ pohára rastlinného oleja
  • 1 pohár pšeničnej múky
  • 3 PL kakaa
  • 1 ČL prášku do pečiva

Vajcia, cukor, vanilkový cukor a soľ šľahajte do svetlej, nadýchanej peny. Pridajte  a  zašľahajte olej. Múku, kakao a prášok do pečiva preosejte a po častiach jemne vmiešajte stierkou do cesta.

Tvarohová zmes:

  • 4 žĺtky
  • 1 pohár cukru
  • 1 kg jemného tvarohu (z vedra)
  • 150 g rozpusteného, vychladnutého masla
  • 1 smotanový puding bez cukru (64 g)
  • 4 bielky
  • štipka soli

Žĺtky vyšľahajte s cukrom do tuha. Po lyžiciach zašľahajte tvaroh.  Pridajte rozpustené maslo a pudingový prášok, dobre premiešajte.

Bielky so štipkou soli vyšľahajte do tuhého snehu. Sneh postupne a opatrne vmiešajte do tvarohovej hmoty.

Skladanie koláča:

Polovicu kakaového cesta rozotrite na dno formy vystlanej papierom na pečenie. Navrstvite tvarohovú hmotu. Navrch rozotrite zvyšné kakaové cesto.

Povrch ozdobte kompotovanými čerešňami (nechajte ich dobre odkvapkať).

Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C,  približne 50 minút. Nechajte vychladnúť!

Čokoládová poleva:

  • 100 g horkej čokolády
  • 100 g horúcej smotany na šľahanie (30%)

Čokoládu zmiešame s horúcou smotanou a miešajte, kým sa nerozpustí. Hotovú polevu nalejte na vychladnutý koláč. Posypte kokosovými lupienkami. Nechajte stuhnúť!

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*