Čerešňový koláč zo Schwarzwaldu – taký vlhký a krémový ste ešte nikdy neochutnali!

Čokoládová torta s čerešňovou náplňou.🍒🍰

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať! 

Ingrediencie na cesto:

Cesto:

  • 250 g masla
  • 200 g cukru
  • 300 g  múky
  • 50 g kakaového prášku
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1 štipka soli
  • 5 vajec

Ingrediencie na čerešňovú náplň:

  • 350 g čerešní (scedených)
  • 400 ml šťavy z čerešní
  • 3 lyžice kukuričného škrobu

Ingrediencie na krém:

  • 800 ml šľahačky
  • 50 g práškového cukru
  • 20 g stužovač šľahačky

Na ozdobu:

  • Čokoládové hobliny
  • Čerešne

Postup:

Príprava cesta:

Maslo vyšľahajte s cukrom do svetlého a nadýchaného krému. V mise zmiešajte múku, kakaový prášok, prášok do pečiva a štipku soli. Po jednom zašľahajte do maslovej zmesi vajcia. Postupne primiešavajte múčnu zmes.

Hotové cesto rozotrite na plech (29 × 33 cm) vystlaný papierom na pečenie.

Pečenie:

Pečte v predhriatej rúre na 180 °C (350 °F) približne 25 minút. Po upečení nechajte korpus úplne vychladnúť.

Príprava čerešňovej náplne:

Z čerešní odlejte šťavu (aby ste získali 400 ml). V malej časti šťavy rozmiešajte kukuričný škrob. Zvyšok šťavy priveďte do varu, pridajte škrobovú zmes a miešajte, kým nezhustne. Primiešajte scedené čerešne.

Nechajte úplne vychladnúť (môžete urýchliť chladenie vložením na cca 20 minút do mrazničky).

Príprava šľahačkového krému:

Šľahačku vyšľahajte dotuha spolu s práškovým cukrom a stužovačom šľahačky. Hotový krém uložte do chladničky, kým korpus aj náplň úplne nevychladnú.

Zostavenie torty:

Na vychladnutý korpus rovnomerne rozotrite čerešňovú náplň. Navrch naneste vyšľahanú šľahačku. Ozdobte čokoládovými hoblinami a čerešňami.

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*