
Čokoládová torta s čerešňovou náplňou.🍒🍰
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Ingrediencie na cesto:
Cesto:
- 250 g masla
- 200 g cukru
- 300 g múky
- 50 g kakaového prášku
- 2 ČL prášku do pečiva
- 1 štipka soli
- 5 vajec
Ingrediencie na čerešňovú náplň:
- 350 g čerešní (scedených)
- 400 ml šťavy z čerešní
- 3 lyžice kukuričného škrobu
Ingrediencie na krém:
- 800 ml šľahačky
- 50 g práškového cukru
- 20 g stužovač šľahačky
Na ozdobu:
- Čokoládové hobliny
- Čerešne
Postup:
Príprava cesta:
Maslo vyšľahajte s cukrom do svetlého a nadýchaného krému. V mise zmiešajte múku, kakaový prášok, prášok do pečiva a štipku soli. Po jednom zašľahajte do maslovej zmesi vajcia. Postupne primiešavajte múčnu zmes.
Hotové cesto rozotrite na plech (29 × 33 cm) vystlaný papierom na pečenie.
Pečenie:
Pečte v predhriatej rúre na 180 °C (350 °F) približne 25 minút. Po upečení nechajte korpus úplne vychladnúť.
Príprava čerešňovej náplne:
Z čerešní odlejte šťavu (aby ste získali 400 ml). V malej časti šťavy rozmiešajte kukuričný škrob. Zvyšok šťavy priveďte do varu, pridajte škrobovú zmes a miešajte, kým nezhustne. Primiešajte scedené čerešne.
Nechajte úplne vychladnúť (môžete urýchliť chladenie vložením na cca 20 minút do mrazničky).
Príprava šľahačkového krému:
Šľahačku vyšľahajte dotuha spolu s práškovým cukrom a stužovačom šľahačky. Hotový krém uložte do chladničky, kým korpus aj náplň úplne nevychladnú.
Zostavenie torty:
Na vychladnutý korpus rovnomerne rozotrite čerešňovú náplň. Navrch naneste vyšľahanú šľahačku. Ozdobte čokoládovými hoblinami a čerešňami.
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply