
Na konci príspevku najdete video podľa ktorého môžete postupovať!
Tento koláč vás nikdy neomrzí. Jednoduchý, rýchly a šťavnatý! Mňam…
Ingrediencie:
Na krehké cesto:
- 250 g hladkej múky
- 125 g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 vajce
- 150 g studeného masla
Maslo, práškový a vanilkový cukor, vajce a múku vymiesime na tuhé cesto. Cesto rozdelíme na dve časti (na 2/3 a 1/3.) Obe časti cesta zabalíme do potravinárskej fólie. 2/3 cesta odložíme do chladničky na asi pol hodiny a 1/3 cesta odložíme do mrazničky.
Po pol hodine cesto vyvaľkáme a uložíme na spodok formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie, jemne zatlačíme, aby nám vznikli asi 1 cm vysoké okraje po bokoch formy.
Tvarohová náplň:
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 200 g smotanového syra
- 150 g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 vajcia
- 1 balíček vanilkového pudingového prášku
- 100 ml smotany
Tvaroh, smotanový syr, práškový cukor a vanilkový cukor, vajcia, pudingový prášok a smotanu vymiešame do hladka.
Tvarohovú zmes rovnomerne rozotrieme na pripravené cesto.
Čerešňová náplň:
- 1 pohár čerešni (cca 350 g scedených a vykôstkovaných)
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 2 lyžice cukru
Vykôstkované čerešne dáme do hrnca, pridáme cukor a dusíme, kým sa cukor rozpustí, potom pridáme kukuričný škrob, premiešame. Chvíľku podusíme a necháme mierne vychladnúť.
Čerešňovú náplň rovnomerne rozložíme na tvarohovú náplň.
Z mrazničky vyberieme 1/3 cesta rovnomerne nastrúhame nastrúhame na vrch koláča. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 60 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť vo forme, potom ho ozdobíme vykôstkovanými čerešňami a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply