„Chrumkavé a jednoduché kuracie hamburgery s mozzarellou“

Tieto kuracie hamburgery s mozzarellou sú lahodné, chrumkavé navonok a šťavnaté vnútri. Dochutené jarnou cibuľkou, petržlenom a koreninami, budú hitom pri každom obede či večeri.

Ingrediencie:

  • 30 g (1/4 šálky) jemne nasekanej jarnej cibuľky
  • 500 g kuracích pŕs (nakrájaných na malé kocky alebo pomletých)
  • 2 PL kyslej smotany
  • 2 veľké vajcia
  • 2 PL nasekaného čerstvého petržlenu
  • 80 g (3/4 šálky) strúhanej mozzarelly
  • 2 PL hladkej múky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 ČL cesnakového prášku
  • 1/2 ČL mletej papriky
  • Olej na vyprážanie

Postup:

Najemno nakrájajte jarnú cibuľku a petržlenovú vňať. Odložte bokom.

Kuracie prsia nakrájajte na malé kúsky (alebo pomelte) a vložte do väčšej misy. Pridajte vajcia a kyslú smotanu. Dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.

Do zmesi pridajte nakrájanú jarnú cibuľku, petržlen a strúhanú mozzarellu. Opäť dôkladne premiešajte.

Prisypte múku, osoľte a okoreňte podľa chuti. Pridajte cesnakový prášok a mletú papriku. Miešajte, kým nevznikne mierne lepivá, ale tvarovateľná hmota.

Z pripravenej zmesi tvarujte placky s priemerom cca 5–7 cm. Na panvici rozohrejte olej na stredne silnom ohni. Placky vyprážajte 2–3 minúty z každej strany, kým nebudú krásne zlatisté a prepečené. Neprepĺňajte panvicu!

Hotové placky položte na papierové utierky, aby sa odsal  prebytočné olej. Podávajte ešte teplé, prípadne ozdobené čerstvou cibuľkou alebo petržlenom. Výborne chutia ako hlavné jedlo so šalátom, ryžou alebo dusenou zeleninou.

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*