Citrónovo-broskyňový koláč s lahodným krémom.

Citrónovo-broskyňový koláč s mascarpone krémom.

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Slávny taliansky dezert, každý hľadá tento recept!

Ingrediencie na cesto:

  • 1 vajce
  • 60 g kryštálového cukru
  • 50 ml slnečnicového oleja
  • 170 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • nastrúhaná kôra z 1 citróna

Vajce vymiešame s cukrom do peny, pridáme olej, hladkú múku, prášok do pečiva a nastrúhanú citrónovú kôru. Vymiesime hladké a pružné cesto.

Cesto rovnomerne roztlačíme na dno vymastenej formi na pečenie tak, aby boli pokryté aj boky formi.  Cesto popicháme vidličkou.

Ingrediencie na krém:

  • 500 ml mlieka
  • 1 žĺtok
  • 10 g vanilkového cukru
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 4 lyžice kukuričného škrobu
  • 100 g mascarpone
  • 50 ml citrónovej šťavy
  • 200 g broskýň v sirupe (nakrájané na menšie kúsky)
  • 30 g nasekaných mandlí( alebo mandľových lupienkov)

Mlieko zmiešame so žĺtkom, cukrom a  vanilkovým cukrom, pridáme kukuričný škrob a vymiešame do hladka. Privedieme do varu a uvaríme hustý krém.

Do ešte teplého krému pridáme mascarpone a vymiešame do hladka. Potom pridáme citrónovú šťavu, vymiešame do hladka. Na koniec pridáme nakrájané broskyne a premiešame.

Hotový krém rovnomerne rozotrieme do formi na pripravené cesto. Zarovnáme. Vrch posypeme mandľovými lupienkami.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25 minút. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť!

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*