Všimli ste si, že v nádobe na med je biela pena? Veľa ľudí sa domnieva, že si kúpili zlý a nekvalitný med, alebo že je už pokazený a nevhodný na konzumáciu.
V skutočnosti ide o prírodnú medovú glukózu, takže si môžete byť istí, že dostávate kvalitný a živý produkt. Nebol zahrievaný a neprešiel žiadnou inou tepelnou úpravou.
Čo je to biela pena na mede?
Sú to vzduchové bubliny, ktoré sa zdvihli a „zamrzli“ s medom. Vzduch sa môže zachytiť aj na stene nádoby a vytvoriť biele kvety, ktoré sa často mylne spájajú s plesňou.
To dokazuje, že med je živý, neprešiel zbytočnou tepelnou úpravou a je stále biologicky aktívny, pričom si zachováva všetky svoje nutričné hodnoty, ako aj nezmenenú chuť a vôňu.
Preto, ak ste si kúpili pohár medu a potom ste uvideli, že sa v ňom vytvorila biela pena, máte šťastie. Kúpili ste si totiž naozaj dobrý a kvalitný výrobok, ktorý pred zabalením nebol vystavený teplu. Takýto med je bezpečný na konzumáciu.
Ak bol tento článok užitočný, zdieľajte ho na Facebooku! Možno ho aj vaši priatelia ocenia…
Leave a Reply