Podľa tohto jednoduchého receptu dokáže jahodový zákusok pripraviť naozaj každý, aj úplný začiatočník. Vyskúšajte a určite budete nadšení.
Potrebujeme:
plech: 23 x 31 cm
5 vajec
150 g cukru
130 g hl. múky
20 g kakaového prášku
2 lyžice oleja
Vanilkový krém:
1 balenie vanilkového pudingu
300 ml mlieka
3 lyžice cukru
100 g mäkkého masla
Navrch:
cca. 400 g jahôd
1 balíček červené želatíny
Takto budeme postupovať:
Vyšľahajte vajcia s cukrom, pridajte olej, múku a kakao a dobre premiešajte. Upečte cesto vo vymastenej forme alebo plechu pri 170 stupňoch po dobu 10 až 12 minút ..
Puding uvarte v mlieku s cukrom podľa návodu na obale a po ochladení vmiešajte mäkké maslo. Tento krém navrstvite na pripravené cesto a naň naskladajte nakrájané jahody. Nakoniec rozpustite želatínu a zalejte jej celý povrch torty. Nechajte stuhnúť v chladničke a podávajte s čerstvými jahodami.
Želáme vám dobrú chuť! 🙂
zdroj: sutnijo
Leave a Reply