Suroviny:
- 200g čokolády na varenie
- 40g práškového cukru
- 40g masla
- 200g bielej čokolády
- 200g lieskových orechov (opečených bez šupiek)
- 70 g mandlí (blanšírované, opečené)
Postup:
1.
Rozpustíme 100g čokolády a 20g masla. Pridajte 20g cukrového prášku, vymiešajte a nalejte do formy. Vložte do chladničky, a nechajte stuhnúť.
2.
Vložte lieskové orechy a mandle kuchynského robota a krájajte, kým sa z nich nestane hustá, krémová hmota ako maslo.
3.
Roztopte bielu čokoládu a pridajte do nej zmes mandlí a lieskových orechov. Dobre premiešajte a pridajte do formy na prvú vrstvu. Ochlaďte v chladničke, kým nestuhne.
4.
Vrchná vrstva: 100g čokolády, 20g masla a 20g práškového cukru rozpustíme, vymiešame a nalejeme na bielu čokoládu.
Ochlaďte cez noc alebo aspoň 3-4 hodiny. Pred krájaním nechajte hodinu stáť pri izbovej teplote – ľahko sa krája.
Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply