Čokoládovo banánový koláč s ovsenými vločkami.

Nie je to obyčajný dezert – je chutný, zdravý, výživný a ľahký! Dopraj si ho bez výčitiek, kedykoľvek – na raňajky, ako desiatu alebo sladkú bodku dňa. 🍫🍌🌾

Ingrediencie:

Základné cesto:

✿  120 g ovsených vločiek (hrubé, nie instantné)
✿  250 ml horúceho mlieka (kravské alebo rastlinné)
✿  2 stredne zrelé banány (200–250 g)
✿  2 veľké vajcia
✿  štipka soli
✿  35 g kvalitného kakaa
✿  1 ČL prášku do pečiva
✿  100 g horkej čokolády bez pridaného cukru
✿  50 ml rastlinného mlieka (na čokoládovú polevu)
✿  orechy na ozdobu (voliteľné)

Postup:

Odvážime vločky a zalejeme ich horúcim mliekom. Necháme 10 minút postáť, aby zmäkli a nasiakli tekutinu.

Roztlačíme banány vo veľkej miske. Pridáme vajcia a štipku soli. Dôkladne premiešame, kým nevznikne hladká zmes.

Do banánovej zmesi vmiešame kakao a prášok do pečiva. Miešame, kým nezmiznú všetky hrudky.

Banánovo-kakaovú  zmes pridáme  k ovseným vločkám. Všetko dôkladne premiešame.

Predhrejeme  rúru na 180 °C.

Pripravíme plech (cca 20 × 20 cm): natrieme  ho tukom  alebo vystelieme  papierom na pečenie. Cesto nalejeme  do formy a zarovnáme. Voliteľne posypeme  vrch nasekanými orechmi.

Pečieme  35–40 minút. Povrch by mal byť pevný a okraje sa mierne oddeľovať od formy. Po dopečení nechaj koláč odpočívať 10–15 minút.

Čokoládová poleva.

Nasekáme  čokoládu a zmiešame  ju s rastlinným mliekom. Pomaly zahrievame, kým sa čokoláda rozpustí a vymiešame do leskla.

Koláč  necháme vychladnúť a až potom polejeme  čokoládou. Nakrájame na štvorce alebo tyčinky. Podávame pri izbovej teplote. Môžeme  ozdobiť ďalšími orechmi, kakaom alebo štipkou morskej soli. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*